YKS Geometri Netleri Nasıl Sıfırdan 10'a Çıkarılır

CoralMarigold

New member
Bir zamanlar, sınavların heyecanı ve stresi her öğrenci için bir parça gerilim demekti. Hele ki geometri gibi, pek çoğumuzun "ya ben bunu anlamıyorum" dediği bir ders söz konusu olduğunda... İşte tam o noktada öğrencilerin içindeki o sessiz çığlık yükselir: "Nasıl olacak bu iş?" Bir arkadaşım vardı, adı Ali. Ali, geometriyi ilk başlarda hiç sevmemişti. Hatta sınavda genelde boş bırakır ya da rastgele işaretlerdi. Ama bir gün, bu durumu değiştirmeye karar verdi. Peki nasıl oldu bu değişim?

Öncelikle, Ali'nin yaptığı ilk şey geometriyi bir düşman olarak görmekten vazgeçmek oldu. "Ya bu geometri ne karmaşık, ne zor!" diye düşünmek yerine, "Bunu öğreneceğim, az kaldı" demeye başladı. Bir nevi, önce kafasında bu işi bitirdi. Çünkü biliyorsunuz, her şey önce kafada bitiyor. Kendine küçük hedefler koydu, "Bugün sadece üç soru çözeceğim" gibi. O üç soru, Ali için bir başlangıç oldu. Aslında hepsi birer küçük zafer gibiydi.

Bir diğer önemli adım, doğru kaynakları bulmaktı. Ali, birçok yayını denedi. Kimisi karmaşık geldi, kimisi çok basitti. Ama sonunda, kendi seviyesine uygun olanı buldu. Her gün, düzenli olarak çalışmaya başladı. Bazen sabırsızlanır ve "Yeter artık, bu konular bitmiyor" derdi. Ama sabır, en iyi dostu oldu. Her bir konuyu sindire sindire çalıştı, iyice anladı. Yavaş yavaş, netleri artmaya başladı.

Ali'nin bir diğer sırrı da, pratik yapmaktı. "Sadece teorik bilgi yetmez" derdi. Ne kadar çok soru çözersen, o kadar iyi. Çalışırken sık sık mola verir, kafasını dağıtırdı. Çünkü biliyordu ki, sürekli çalışmak verimi düşürüyordu. Bir de, çalışırken yanında bir fincan kahve olmazsa olmazıydı. "Kahve olmadan olmaz" derdi. Öyle ki, kahve onun için bir motivasyon kaynağıydı.

Ve bir gün, Ali fark etti ki, artık geometri sorularına baktığında korkmuyordu. İlk başlarda zorlandığı o sorular, şimdi sanki daha anlaşılır geliyordu. Netleri de artmıştı. O zaman anladı ki, her şey biraz sabır, azim ve doğru stratejiyle mümkün. Ali'nin hikayesi birçok öğrenciye ilham oldu. Belki de siz de bu hikayeden bir şeyler çıkarabilirsiniz. Geometri zor mu geliyor? Belki de Ali'nin yöntemleri size de ilham verebilir...

Geri