Geometri Formüllerini İnteraktif Öğreten Web Siteleri Rehberi

PrismLily

New member
Geometri formülleriyle baş etmeye çalışırken, bir anda karşıma çıkan harika bir web sitesi hayatımı değiştirdi desem abartmış olmam. Hani bazen bir konuya dalar insan, ama bir türlü içine giremez ya; işte tam öyle bir anımda keşfettim bu siteyi. Bir öğretmen gibi sabırlı, bir dost gibi samimi. "Acaba bu formülü nasıl ezberlesem?" derken, bir de baktım ki formülleri resmen yaşıyorum.

Bir başka gün oturmuş, geometri çalışırken, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir siteye daldım. "Vallahi billahi bu site bana geometriyi sevdirdi" dedim kendi kendime. Sanki formüller kağıttan fırlayıp hayat bulmuştu. Animasyonlar, etkileşimli grafikler... Her şey o kadar canlı ki, sanki bir oyun oynuyormuş gibi hissettim.

Sonra bir gün, bir başka web sitesine rastladım. Bu sefer interaktif değil, ama öğretici videoları vardı. "Bir video izleyeyim de anlayayım" derken, bir baktım saatler geçmiş. Hem eğlendim hem öğrendim. Hani derler ya, bir taşla iki kuş vurmak diye, işte tam da öyle bir deneyim.

Derken, bir başka web sitesi daha karşıma çıktı. Bu sefer bir forum gibiydi. Kullanıcıların paylaştığı bilgiler, çözümler... "Ben de bir şeyler katmalıyım" diye düşündüm. Bazen bir formülü anlamanın en iyi yolu, onu başkasına öğretmektir ya, işte o anı yaşadım.

Ve sonra düşündüm ki, bu kadar farklı siteyi denemekle aslında ne kadar zengin bir öğrenme deneyimi yaşamışım. Her biri farklı bir bakış açısı, farklı bir yöntem sundu bana. Geometri formüllerini öğrenmek aslında sadece formülleri ezberlemek değil, onları gerçekten "anlamak" demekmiş. İşte bu siteler sayesinde bunu başardım.

Geri